Museu Dalí

L'objecte surrealista més gran del món

La visita al museu representa una experiència única per poder observar, viure i gaudir de l’obra i el pensament del geni. Tal com va explicar el mateix Dalí: “És evident que existeixen altres mons, això segur; però, com ja he dit moltes altres vegades, aquests altres mons estan en el nostre, resideixen a la terra i precisament al centre de la cúpula del Museu Dalí, on hi ha tot el nou món insospitat i al·lucinant del surrealisme”.

La Camargue

Hi ha diferents activitats per descobrir la fauna i la flora de la Camargue: rutes temàtiques, visites guiades, tours d'observació, etc. Però per altra banda, la Camargue són també pobles amb un passat excepcionalment ric:

Arles ofereix al visitant un dels amfiteatres romans més ben conservats de França, Aigues Mortes és una antiga ciutat medieval fortificada amb un prestigiós patrimoni situada enmig de les albuferes de la Camarga. Les salines de Aigues-Mortes s'estenen al llarg de 14 mil hectàrees i són una atracció més de la Camarga. La sal de la Camarga és una de les més apreciades de tot França, sobretot la Fleur de sel. Saintes Maries de la Mer la localitat viu del turisme, de l'agricultura i també de la criança de toros de la Camarga i de cavalls. Baux de Provence, situat a uns 15 quilòmetres a nord-est d'Arles, en els turons de Les Alpilles. Saint Rémy de Provence, un pintoresc poble situat a les Alpilles, a un pas de Baux de Provence, que destaca per tenir un bell casc antic amb edificis romànics, medievals, renaixentistes. Le Grau du Roi: és l'única sortida marítima de el departament del Gard, val la pena visitar per les cases al voltant de canal, el far a el final d'aquest i les embarcacions tradicionals; les postes de sol no tenen preu.

La Maternitat d'Elna

Institució humanitària dedicada a ajudar dones, sobretot exiliades

Aquest castell va acollir durant els anys 1939-1944, dones encintes del camp d’Argelers , de Ribesaltes , Sant Cebrià i Gurs, que estaven a punt de donar llum. Gràcies al valor i a la voluntat d’una jova enfermera de la Creu Roja Suïssa anomenada Elisabeth Eidenbenz, unes 600 criatures van poguer viure lluny dels camps sòrdids. Tots eren fills de refugiats espanyols, jueus, gitanos. Deixat a la ruïna durant més de 50 anys, el castell va estar comprat l’any 1997 i restaurat poc a poc per el nou proprietari.

Museu de l'Exili

Espai de memòria i centre d'interpretació sobre els exilis de la Guerra Civil (1936-1939) a la Jonquera (Alt Empordà - Catalunya)

El museu compagina les funcions museístiques, a través de les exposicions permanent i temporals, amb les de recerca històrica i de difusió pedagògica, vinculant la història amb el present. Els seus objectius principals són la difusió de la memòria de l'exili republicà sense deixar de banda la resta d'exilis, principalment de l'època contemporània. Una altra de les seves ambicions és incentivar culturalment el municipi de la Jonquera.